T24’ün haberine göre Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş “Camiyle üniversiteyi birbirinden ayırmak mümkün değil. Şu anda, kampüsünde cami temeli atılmayan üniversitemiz neredeyse kalmadı.” dedi. Türkiye’de doksan bine yakın cami olduğu ve her üniversitede mutlaka bir cami bulunduğundan da bahseden Ali Erbaş, öğrencilerin böyle bir talep sunduğuna dairse bir şey söylemedi. Zira kamuoyu da genç kitleden böyle bir arzu çığlığı duymamıştı.

Oysa üniversite öğrencilerinin; rektörlerin âdil bir seçimle göreve gelmesi, sınavlar sonrasında gerçekleştirilen mülakatlarda nepotizm yaşanmaması, YÖK’ün kapatılması, insanca yaşayacakları yurtlar inşa edilmesi gibi pek çok talebi var. 

Üniversitelerdeki camiler hususunda hassasiyet gösteren Erbaş’ın, böylesi haklı talepleri dillendirdiğine hiç şahit olmadık. Zaten bu sorunları çözecek mercinin, Diyanet İşleri Başkanlığı olmadığının da farkındayız. Onlardan bunu beklemek kolay olmayacaksa da laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğumuzu unutmasınlar, bu yeter.