Tacikistan devleti terörle anılmamak için bir dizi despot yasalar çıkardı.

Tacikistan devleti ,Rusya’nın başkenti Moskova’da geçen hafta en az 140 kişinin öldürüldüğü saldırıyla ilgili olarak Tacikistan vatandaşı olması sebebiyle gündeme geldi. Bir çok Tacikistan vatandaşı Rusya’ya çalışmaya gitmek için çabalıyor fakat gittiği ülkede terör gruplarına katılabiliyor. İmam Alİ ,Tacikistan’ın sürekli terörist üreten bir devlet olarak anılmasından rahatsız olmasıyla bir dizi dine karşı despot yasaları uygulamaya başvurdu.

Çoğunluğu Müslüman olan Tacikistan’da başörtüsünün yasaklanmasını öngören yasa tasarısını İmam Ali Rahman tarafından onayladı. Yasa çerçevesinde ayrıca Ramazan ve Kurban bayramlarının çocuklar tarafından kutlanması da yasaklandı. Yasaklar sadece kadınlarla sınırlı değil erkeklerin sakal uzatmasına da izin verilmiyor. Yasağa uymayanlara para cezası kesiliyor. Gerekçe olarak ise milli değerlerin korunması ve yabancı kültürlerin ülkeye yayılmasının önlenmesi gösterildi.

Bu uygulamalar her ne kadar olumlu gibi görünse bile durum tam tersi olacaktır. Işid gibi terör odaklarının kullandığı propagandalara malzeme olacak sert yasalarla terör ile alakası olmayan kadınların başının zorla açılması kabul edilmez. İslami terör grupları hatta bize kalırsa dinler cahillikten beslenir. Bu yüzden eğitimde reform yapılması ve Tacikistan ekonomisinin düzeltilmesi daha yerinde olacaktır. Biz, kadınların başlarının zorla açılmasına karşıyız tıpkı zorla kapatılmasına karşı olduğumuz gibi.
Haberin Kaynağı