Irak’ta, Kişisel Statü Yasası’nda bazı değişiklikler öngören bir kanun teklifi gündemde. Söz konusu değişiklikle, evlilik yaşı 15’ten 9’a düşürülüyor. Ayrıca, evlenecek erkeklere nikahı istedikleri mezhebe göre seçme hakkı tanınırken, kadınların mezhep seçme hakkı kısıtlanıyor.

Irak’ın Şii partileri tarafından sunulan yasa tasarısı, 24 Temmuz’daki Irak Parlamentosu oturumunda gündeme alındı ancak çeşitli itirazlar nedeniyle okunmadan gündemden çıkarıldı. Yasa tasarısına yönelik en büyük tepki, çocuk ve kadın hakları ihlalleri nedeniyle yükseldi.

Avukat Çiro Şiwan, yaptığı açıklamada, yasa değişikliğinin kadın ve çocukların haklarını daha da kısıtlayacağını belirtti. Şiwan, “Irak’ın Kişisel Statü Yasası anne ve çocukların haklarını koruyor. Ancak bu değişiklikle kadınlar, bu haklarından mahrum bırakılmak isteniyor” dedi.

Yasa değişikliklerinin kişisel hakların korunmasını güçlendirmesi gerekirken dinin tahakkümü zaten yeterince yasal karşılığı olmayan kadın haklarını budamaya devam ediyor! İslamcı zihniyet zamanda tersine yolculuk yaparak, dokunduğu her coğrafyayı 7. yüzyıl karanlığına götürmeye çalışıyor! İlkokula gitmesi gereken çocuklara zorla gelinlik giydirip azgın tekelerin üçüncü karısı yapmak ve bunu yasallaştırmak dincilerin çok korktukları şeytanın bile aklına gelmeyecek cinsten bir kötülük. Bu tek kelimeyle mide bulandırıcı yasanın Irak meclislinde gündeme gelmesi bile ürkütücü. Dünyanın her yerinden yükselen kokuşmuş dinci karanlığın tek panzehiri laikliktir!